marți, 5 februarie 2019

Două minuni săvârșite în Canada de către Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou


sursa foto: ziarullumina.ro

La câteva luni după minunata mea vindecare de depresie, am mers din nou la biserica greacă Sfântul Ioan Botezătorul din Montreal (Saint Hubert). Era 20 mai 2016, la două săptămâni după praznicul trecerii la cele veșnice al Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou. Ne doream să ne închinăm la sfânta sa mână. Am mers împreună cu soția și fiica mea, precum și cu două doamne în vârstă, mama Ioana și mama Elisabeta, care au mare evlavie la Sfântul Efrem cel Nou. Ni s-au alăturat trei familii de români din Ottawa, eram în total 19 pelerini cu vârste între 10 și 86 de ani. 

La sfârșitul Sfintei Liturghii, l-am rugat pe Părintele Andreas să ne permită să ne închinăm la sfintele moaște, care sunt ținute cu evlavie în Sfântul Altar. Părintele a spus că nu poate să ni le arate, deoarece nu l-am anunțat din timp. I-am spus că ne vom închina oricum la icoana Sfântului Efrem plasată în partea stângă a bisericii, aproape de catapeteasmă. Atunci, Părintele Andreas ne-a spus să așteptăm puțin. După terminarea împărțirii sfintei anafuri tuturor credincioșilor, grupul nostru de români a primit binecuvântarea de a se închina sfintei mâini a Marelui Mucenic. 
sursa foto: ziarullumina.ro
Mama Ioana, ajungând la sfânta mână, a exclamat cu lacrimi în ochi: „Nu am mai văzut așa moaște frumoase în viața mea!" Părintele Andreas a zâmbit cu blândețe. 

În noaptea care a urmat pelerinajului, mama Ioana a visat că a venit la ea un bărbat înalt, îmbrăcat în negru, care i s-a adresat într-o limbă neștiută. Mama Ioana a început să-i explice că are un chist de mărimea unei nuci la încheietura de la genunchiul drept, care o supără foarte rău și uneori abia poate merge. Bărbatul îmbrăcat în negru i-a spus ceva în limba necunoscută, a făcut un gest cu mâna, și mama Ioana a simțit un fel de furnicătură și căldură în zona unde avea chistul. Dimineața, când s-a ridicat din pat, chistul dispăruse de parcă nici n-ar fi fost! 

Cu lacrimi în ochi, mama Ioana a dat slavă și a mulțumit Domnului și Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Efrem cel Nou. 

Tot în ziua de 20 mai, mama Elisabeta s-a închinat sfintelor moaște ale Sfântului Efrem, iar apoi s-a închinat sfintei sale icoane, de unde a luat o cutiuță de plastic transparentă, cu o bucățică de vată în care se afla o picătură de ulei de la sfânta candelă. A deschis cutiuța, cu intenția de a mai lua puțin ulei din candela care ardea înaintea icoanei Sfântului Efrem. O doamnă din cele care întrețineau biserica a oprit-o, spunându-i că are destul ulei în vată. La câteva zile după ce a revenit acasă în Ottawa, mama Elisabeta a constatat cu uimire și mare bucurie, că vata se umpluse cu atâta ulei, încât era prelins și pe fundul cutiuței cu pricina. 

Minunat este Domnul întru Sfinții Lui! Doamne, miluiește-ne și ne păzește pe noi toți întru harul Tău! 

Emanuil, Ottawa (Canada)
(august 2017)
Nota editorului: Părintele Andreas care slujește în Canada este fratelel Maicii Macaria, cea care a descoperit Sfintele Moaște ale Sfântului Efrem cel Nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu