duminică, 3 august 2014

Sfântul Efrem cel Nou ne-a ajutat s-o aducem pe lume pe fetița noastră, Efremia

sursa foto: www.theodorosart.com
Autor: Cristina Pavel, Bucuresti

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou cu ajutorul Sfântului Ioan Rusul

La începutul anului 2013 am început sa merg aproape zilnic, in pauza de pranz, la Bisericuta din curtea Maternitatii Polizu si sa ma rog la moastele Sfântului Ioan Rusul, un Sfânt pe care eu am bucuria sa spun ca îl percep ca pe un Sfânt Prieten. După aproape o luna de când am început sa merg la Sfantul Ioan Rusul, datorită unei prietene dragi care lucreaza pentru copilasii bolnavi de cancer din Fundeni, am aflat despre un alt Sfant minunat - grabnic ajutator : Sfântul Efrem cel Nou, si am început sa citesc paraclisul si acatistul Sfântului.


Când am citit prima data in acatistul Sfântului Efrem cel Nou ca s-a arătat tinerei care s-a închinat la Moastele Sfântului Ioan Rusul, a fost un moment extrem de emotionant si eu si sotul ne-am bucurat nespus de acest semn minunat.
 
Ne doream foarte mult un copil 
 
Pentru ca după cele doua sarcini pierdute am ramas cu o durere uterina acuta care n-a dispărut cu nici un tratament, la inceputul lunii martie m-am programat pentru o investigatie intrauterina. 
 
Toate analizele care se fac inaintea investigatiei îmi iesisera bine, insa chiar in seara de dinaintea procedurii am avut indoieli mari si cu cateva ore inainte de programare am renunțat. Câteva zile mai tarziu am primit rezultatele analizelor pe care intretimp le-am repetat. Aparuse din senin o infectie urinara. Daca as fi făcut investigatia cu aceasta infectie, microbul s-ar fi transmis către trompele uterine si nu as mai fi putut vreodată sa am copii. Aceste lucruri s-au întâmplat in perioada cât am citit acatistul si paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, căruia ii multumesc din suflet pentru ca ne-a păzit si ne-a fost alături.
 
Sfântul Efrem cel Nou ne-a ajutat să ajungem la mănăstirea lui din Nea Makri, Grecia

Mai apoi, am decis impreuna cu sotul sa mergem de Paste in Grecia la Manastirea din Nea Makri si sa ne inchinam la moastele Sfantului Efrem. Ziua Sfantului cadea pe 5 mai, adica a doua zi de Paste. După Paste urma sa începem construcția casei si desi ne-am pus problema banilor am decis totuși sa mergem, dar sa incercam sa nu cheltuim prea mult cu calatoria. I-am invitat sa ne insoteasca pe finii nostri care incercau si ei de ceva timp sa aiba un bebe dar fara sa reuseasca. Pe 1 mai am plecat impreuna cu ei cu mașina in Grecia si cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si ne-am inchinat la moastele Sfantului Ioan Rusul din Prokopi din insula Evia, iar de Paste am fost la manastirea din Nea Makri si ne-am închinat la moastele Sfântului Efrem cel Nou. Au fost momente deosebite care nu se pot descrie in cuvinte si le multumim Sfintilor ca ne-au indrumat si ne-au ajutat sa facem aceasta călătorie minunata, care ne-a adus multă liniște si bucurie sufleteasca. 
 
Cat am fost plecati, un lucru ciudat s-a întâmplat cu telefonul meu: de cum am plecat in vacanța, telefonul meu s-a închis si n-a mai pornit deloc pana in dimineata zilei când am pornit înapoi spre tara. In acea dimineața m-a sunat o doamna ca sa-mi raspunda la un mail pe care i-l trimisesem din februarie si care mă anunța ca firma la care lucrează dorește sa doneze o suma pentru dotarea saloanelor de copii din Fundeni. Si atunci am simțit din nou ca Sfintii ne sunt aproape.
 
Când am revenit in tara m-am reprogramat pentru investigatia pe care medicul mi-o recomandase încă din februarie. Analizele mi-au ieșit bine si am reușit sa fac investigatia cu bine. 
 
La întoarcerea in tara am aflat ca am primit o prima de la serviciu, care a fost aproximativ cat costul călătoriei noastre in Grecia - din nou sfintii ne-au aratat ca ne-au fost alături.

Am continuat sa merg ori de câte ori am putut in pauza de masa, la micuta bisericuta de la Polizu si sa mă rog la Sfantul Ioan Rusul. 

Sfântul Ioan Rusul a ajutat-o pe colega mea să rămână însărcinată
 
Inainte de plecarea in Grecia, o colega care de 5 ani se chinuia sa ramana insarcinata a mers intr-o zi cu mine si a cumpărat acatistul Sfântului ca sa-l citească. Când ne-am întors din Grecia i-am adus ulei sfintit si o iconita cumpărată de la mănăstirea Sfântului din Prokopi. In iunie 2013 ne-am bucurat mult pentru ea când ne-a spus ca a reușit sa rămână însărcinată. Astăzi are o fetița frumoasa si sănătoasă   si-i multumim Sfântului Ioan Rusul care a ajutat-o si continua sa-i fie si sa ne fie alături. 

Din 4 iunie 2013 am reinceput sa citesc zilnic acatistul si paraclisul Sfantului Efrem Cel Nou.
 
Rugăciunile ne-au fost ascultate: am rămas însărcinată

Peste aproape o luna ne-am bucurat nespus  cand am aflat ca sunt din nou însărcinată si cand finii nostri ne-au anuntat ca si ei au reusit si asteapta un bebelus.
 
In a doua luna de sarcina, intr-o zi de vineri, pe cand mergeam la Bisericuta Sfantului Ioan Rusul de la maternitatea Polizu, am vazut in fata intrarii laterale in spital o tanara cu o burtica destul de mare, stand cu un dosar in brate, jos pe bordura. Mi s-a părut oarecum nefiresc ca o graviduta sa stea astfel dar privea intr-o alta directie decat cea din care veneam eu si n-am putut sa-mi dau seama daca ceva era in neregula. Mi s-a parut totusi trista si as fi vrut s-o intreb daca e bine, insa mi-am amintit de promisiunea pe care i-am facut-o sotului de a avea grija de mine si de a ma feri de lucruri pot sa ma faca sa cad iar in depresie si nu m-am mai oprit. Mi-am spus ca o sa o abordez dupa ce ies de la biserica. Dar cand m-am intors nu am mai vazut-o. Tot weekend-ul am avut remuscari si mi-a parut rau ca nu m-am oprit sa-i vorbesc. Luni m-am dus din nou la bisericuta insa a fost soare si foarte cald si pe drum am făcut insolatie. Când m-am întors la birou mi-am dat seama ca sangerez. M-am speriat foarte tare si am ajuns de urgență la medic. Atunci l-am rugat pe Sfantul Efrem cel Nou sa ne ajute ca bebe sa fie bine si i-am promis ca in semn de multumire copilul nostru va purta numele lui. Medicul mi-a spus ca sarcina este bine dar ca voi mai sangera câteva zile.
 
I-am promis Sfântul Efrem cel Nou că pruncul nostru va purta numele lui
 
Din cauza pierderilor de sarcina anterioare am fost foarte stresata si m-am temut toată sarcina sa nu fac ceva greșit, dar mi-am regăsit liniștea rugandu-mă Sfintilor Prieteni, care cu toate greselile noastre si cu toate ca avem atât de putina credință, ne-au fost alături si au grija in continuare de noi. 

Efremia a venit pe lume 

Si deși am avut probleme si am stat aproape toata sarcina in casa si mai mult in pat, cu ajutorul sfintilor am reușit sa duc sarcina pana la capăt iar astăzi avem o fetița minunata de 5 luni si 11 zile, micuta noastră Efremia, care poarta numele Sfântului nostru protector.
 
Cu cateva saptamani inaintea fetitei noastre s-a nascut finutul nostru, pe care l-am botezat pe 21 aprilie 2014, a doua zi de Paste, in ziua in care sotul meu a împlinit 33 de ani, la bisericuta Sfantului Ioan Rusul de la Polizu.

Simt si cred ca aceste lucruri minunate s-au intamplat cu mijlocirea Sfântului Ioan Rusul si a Sfântului Efrem cel Nou si le multumim din suflet ca ne-au ajutat si ne ajuta in continuare.

Cristina Pavel, București
3 august 2014

Un comentariu: