marți, 9 februarie 2021

O mamă cu cancer de col uterin a dus pe lume un prunc sănătos

sursa foto: suceavalive.ro


Alexandru a fost total rupt de Dumnezeu, nu voia să audă de biserică și de Dumnezeu. Mama lui era disperată, venea des și se ruga cu lacrimi pentru el, la slujba Paraclisului Sfântului Efrem cel Nou, săvârșită duminica seara la biserica noastră. Dumnezeu a îngăduit ca ea să se îmbolnăvească de cancer, să sufere două atacuri cerebrale și, avându-l alături pe Sfântul Efrem, să plece cu el de mână în Împărăția Cerurilor. Spun că i-a fost Sfântul alături pentru că, înainte ca ea să treacă la Domnul, s-a întâmplat o minune. Când Elena era în comă la Reanimare în stare foarte gravă, iar Alexandru, fratele și tatăl lui au vizitat-o la spital au fost întâmpinați de un călugăr înalt, care le-a dăruit ulei sfințit de la Nea Makri, o iconiță cu Sfântul Efrem și una cu Sfântul Nectarie cerându-le să se roage la acești Sfinți. Ulterior au realizat că acel călugăr, apărut de niciunde nu putea fi altul decât Sfântul Efrem. 

După moartea mamei s-a întâmplat ceva minunat: prietena lui Alexandru, Diana, a rămas însărcinată. Când a mers la un control în luna a treia de sarcină a fost diagnosticată cu cancer de col. Au rămas șocați. Își doreau copilul, dar acum Alexandru era în pericol să-i piardă pe amândoi. Doctorii din Iași le-au spus că singura șansă de supraviețuire pentru mamă este o operație de extirpare a uterului, dar și a copilului din pântece. Își doreau foarte mult copilul, dar se temeau că păstrarea sarcinii va pune în pericol viața mamei. Au mers la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași, la părintele Calistrat, care i-a trezit: i-a pus să se cunune religios. “Dacă mori așa, te duci direct în Iad”, i-a spus Dianei. Aceste cuvinte ale părintelui i-au speriat, a doua zi s-au cununat, iar a treia zi au venit la noi la biserică. Ca dar de nuntă au primit de la nași… o icoană cu Sfântul Efrem cel Nou. 

sursa foto: cristianikons.wordpress.com

O luptă din care s-au câștigat două vieți 

Alexandru și-a amintit de întâlnirea cu Sfântul Efrem din spital, înaintea morții mamei sale, și de faptul că mama lui venea în fiecare duminică la Paraclisul Sfântului de la noi de la biserică și se ruga pentru el. Următoarea zi, așadar, au venit la noi la biserică, ne-am rugat împreună Sfântului și le-am dat o iconiță cu Sfântul Efrem și un metanier atins de papucelul Sfântului. Diana nu s-a mai despărțit de acestea de atunci. 

sursa foto: cronicaromana.net

Ce a urmat? Poate vă amintiți reportajele de la diverse televiziuni despre ei. Diana a fost operată la București, într-o clinică privată, de doctorul Petre Brătilă, a fost al doilea caz din lume, primul fiind în Japonia, în care o mamă cu cancer de col a putut păstra sarcina și a dus-o cu succes, până la capăt. În aceeași clinică a născut-o pe Efremia-Andra. Dacă vă veți uita din nou la acele reportaje îi veți vedea, Alexandru cu Acatistul Sfântului în mână, în fața camerei de luat vederi mărturisind cu emoție după operație: “Sfântul Efrem a mai făcut o minune!”, iar Diana purtând la mână metanierul și ținând iconița Sfântului la capul ei. Acum Efremia a crescut, sunt cu toții bine și vin la Paraclisul Sfântului, precum mama lui Alexandru odinioară. Într-adevăr, Sfântul a primit-o în rândul mucenicilor pe doamna Elena și i-a întors la credință familia. Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi! 

Pr. Mihai Iordăchescu, parohia Ezăreni, Iași (februarie 2019) 

Diana cu fetița ei, Efremia
sursa foto: reginamaria.ro

Nota editorului: Diana a rămas însărcinată după cinci ani de încercări. Ea a fost operată pe 30 ianuarie 2015, laparoscop. Avea 13 săptămâni de sarcină. Doctorul a eliminat celulele canceroase, fără ca bebelușul să fie atins. Intervenția, o premieră pentru lumea medicală a salvat atât mama, cât și pruncul din pântece. Operația care ar fi costat în mod normal câteva mii de euro a fost făcută gratuit. Efremia-Andra a venit pe lume șase luni mai târziu, perfect sănătoasă. Povestea Dianei a fost prezentată în jurnalele de știri, pe mai multe canale de televiziune (Observator - Antena1Stirile ProTv), dar și în presă. Imediat după naștere, medicul care a operat-o a recunoscut într-un interviu că alegerea Dianei a fost un act de eroism. Mama Efremiei a declarat că fetița lor este un dar de la Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Efrem, la care s-au rugat pe tot parcursul sarcinii.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu