miercuri, 19 august 2015

Uneori sfinţii ţi se descoperă în vis...

Sfântul Efrem cel Nou
Prima dată l-am întâlnit pe Sfântul Efrem cel Nou în vis, fără să ştiu cine este. Citisem în revista Formulă As un scurt articol (de fapt o scrisoare) în care o doamnă povestea cât de grabnic a ajutat-o. Nu era nicio fotografie cu vreo icoană a Sfântului, lângă acel articol.

Sfântul Efrem cel Nou mi s-a arătat în vis

Şi într-o noapte, la puţin timp după aceea, am visat icoană unui călugăr îmbrăcat în negru, cu părul lung şi barbă care mă privea foarte intens şi foarte trist. Atât de trist încât m-a urmărit acea privire câteva zile după aceea, întrebându-mă cine era călugărul din vis. Peste câteva zile, am cumpărat din nou Formula As (nu o iau chiar în fiecare săptămână, doar câteodată), de dată această găsind în paginele ei un amplu articol despre Sfântul Efrem, inclusiv fotografii ale icoanelor. Când l-am recunoscut pe călugărul care îmi apăruse în vis a fost unul dintre acele momente preţioase din viaţa mea când m-am simţit binecuvântată. Încet, am început să citesc tot mai mult despre el, să aflu cât mai multe dintre minunile făcute.

Sfântul Nectarie mi-a fost aproape într-un moment de cumpănă
 

La câteva luni după aceea am avut o problemă de sănătate care părea destul de serioasă, însă rezultatul biopsiei a fost foarte bun. În noaptea de după operaţie, fiind internată la Institutul Oncologic din Bucureşti, l-am visat pe Sfântul Nectarie în altarul Bisericii vechi din Curtea de Argeş pe care o vizitasem cu un an în urmă, deşi la acea vreme începusem să mă rog, de puţin timp Sfântului Nectarie. Sfântul m-a ajutat însă în mod minunat, extrem de repede. Sfântul Efrem mi-a mai apărut în vis de câteva ori după aceea, de fiecare dată fără să îmi vorbească.

Sfântul Nectarie
Maica Domnului, Sfântul Efrem cel Nou şi Sfântul Nectarie mi-au tămăduit copilaşul
 
Anul trecut în toamnă, băieţelul meu care tocmai începuse şcoala a început să se simtă rău. Îl durea burtica, avea stări de greaţă, nu mai voia să mănânce ca înainte. Am început să mergem la doctori. Mai întâi la pediatrii, apoi la specialişti gastroenterologi. Prin noiembrie a avut o săpătămână când a mâncat  foarte puţin, nu putea să înghită, îl durea gâtul la fiecare înghiţitură. În final, a făcut o endoscopie la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. La endoscopie s-a văzut în stomacul lui o mică formaţiune, care nu ar fi trebuit să fie acolo bineînţeles. Medicul pediatru care a efectuat endoscopia a spus că cel mai probabil este un ţesut de pancreas crescut în stomac, care trebuie lăsat în pace. Însă nu era sigur.

Am început să luăm doctorii la rând: gastroenterologi pediatri şi chirurgi pediatri. Le mulţumesc tuturor şi pe această cale. Rezultatul biopsiei luate de lângă formaţiune a confirmat diagnosicul iniţial de ţesut pancreatic, însă existau încă semne de întrebare datorită faptului că biopsia nu fusese luată chiar din formaţiune. Între timp copilului i s-a pus şi diagnosticul de reflux gastro-esofagian şi a început să facă tratament, un tratament care nu a dat rezultate decât după mult timp.

Tot acest timp m-am rugat Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou şi Sfântului Nectarie. În luna martie 2015 am mers la Atena împreună cu băieţelul şi soţul meu pentru a ne închină la Moaştele Sfântului Efrem şi ale Sfântului Nectarie. A fost cea mai frumoasă călătorie din viaţă noastră şi ne dorim să ajungem cât mai repede înapoi să multumum pentru ajutorul primit. De când am fost acolo, copilul meu a început încet-încet să mănânce mai bine, să ia în greutate şi tratamentul pentru reflux şi-a făcut efectul. Acum se simte foarte bine.

La sfârşitul lunii iunie am fost în vacanţă la Neptun. Aici este o biserica mare şi frumoasă. Când am trecut pe lângă ea (prima dată) era noapte, însă biserica era deschisă şi luminată. De afară, dintr-o parte a bisericii ne privea Sfântul Efrem (era un vitraliu). Am simţit că are grijă de băieţelul meu şi este peste tot cu noi.

Tot printr-o întâmplare fericită, cu ajutorul Sfinţilor dragi, am ajuns la un mare profesor doctor chirurg de adulţi care a avut deosebita bunăvoinţa de a mă ascultă şi a se implică în cazul lui Matei. M-a trimis la alt medic (tot un nume mare în medicină românească), medic gastroenterolog de adulţi, de asemenea, care i-a făcut copilului o ecoendoscopie, pentru confirmarea deplină a diagnosticului.

Această s-a întâmplat pe 17 iulie 2015, acum 2 zile şi s-a terminat cu bine. În noaptea de dinaintea intervenţiei, m-am trezit pe la ora 3 (aveam mari emoţii) şi am adormit rugându-mă. Am visat-o pe Maica Domnului, pe Sfântul Efrem şi pe Sfântul Nectarie, câteva clipe pe fiecare. A fost de ajuns să mă trezesc mai bine, cu inima împăcată.

Cu o lună înainte de intervenţie, fiind foarte frământată, am început să citesc (aproape în fiecare zi) Paraclisele şi Acatistele Sfântului Efrem, dimineaţa şi Acatistul Sfântului Nectarie, după-amiaza. M-am simţit imediat mult mai bine.

Sfântul Luca al Crimeei
Mă mai rugasem şi la Sfântul Luca al Crimeei, care mi-a ajutat şi el copilul tot acest timp. Cât a durat interventia, m-am rugat Mântuitorului Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Efrem, Sfântului Nectarie, Sfântului Mina şi Sfântului Luca al Crimeei.

Totul s-a încheiat cu bine, iar toate aceste luni am avut mare sprijin şi ajutor în puterea rugăciunii.

Există lângă Iaşi o Biserica ce are papucul Sfântului Efrem (Parohia Ezăreni) şi i-am scris preotului de acolo (Mihai Iordăchescu se numeşte), care m-a întărit foarte mult cu vorbele lui, mi-a spus că îl pomeneşte pe Matei în rugăciuni şi mi-a trimis ulei sfinţit din Grecia de la Sfântul Efrem, Sfântul Nectarie şi Sfântul Spiridon, la vremea la care noi încă nu ajunsesem în Grecia.

Tot în acest timp am început să duc copilul la împărtăşanie cât de des am putut. I-am citit despre vieţile Sfinţilor şi este foarte interesat, l-am învăţat să se roage în fiecare seară. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie puterea minunilor şi tot ajutorul pe care copilul şi familia noastră l-a primit de la Mântuitorul Nostru, Maică Domnului şi Sfinţii ocrotitori. Sfântul Efrem, Sfântul Nectarie şi Sfântul Luca al Crimeei ajută în mod minunat şi atât de repede pe cei care Îi roagă.

Această este mărturia mea, am promis şi Sfântului Efrem şi Sfântului Nectarie că voi poveşti minunile săvârşite cu băieţelul meu. Ne dorim să ajungem din nou cât mai repede la Nea Makri şi pe Insula Egina pentru a mulţumi Sfinţilor pentru tot ajutorul. Câtă pace şi linişte sufletească am găsit în aceste locuri, când ne-am închinat toţi la Sfintele Moaşte, nu ştiu cum aş putea să descriu. Dacă aveţi posibilitatea să vă duceţi, veţi înţelege.

De curând, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti au fost aduse lângă Moaştele Sfântului Nectarie şi Moaştele Sfântului Efrem. Şi am aflat că la Biserica Şerban Vodă şi la cea a Institutului Parhon se găsesc Moaştele Sfântului Luca al Crimeei, mă voi duce acolo cu băieţelul cât mai repede pentru a ne închină şi mulţumi.

Oricine se roagă nu rămâne nerăsplătit. Chiar dacă simţeam că nu merit şi nu sunt vrednică să cer nimic, tot am primit ajutor şi mângâiere.


Mulţumesc din suflet Mântuitorului Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Efrem, Sfântului Nectarie, Sfântului Luca al Crimeei şi tuturor Sfinţilor pentru ajutorul primit!

Cătălina, Bucureşti

3 comentarii:

  1. buna ziua am si eu o problema. sunt vaduva si am un baiat de 13 anii cu care nu reusesc sa ma inteleg nu invata aproape nimic vrea nu stiu ce sa mai fac cu el. Am fost casatorita timp de un an dupa care sotul meu a murit in un accident de masina, dupa care am cunoscut un baiat cu care am stat impreuna timp de 9 anii anul trecut ma sunat si mia spus ca nu ma mai iubeste si Ca vrea sa plece de acasa in momentul de fata Este inca acasa dar nu mai suntem impreuna am citit rugaciuni am postit dar nu se intampla nimic.puteti sa ma ajutati si pe mine sa ma indrumati cu c'è pot sa fac.Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua am si eu o problema. sunt vaduva si am un baiat de 13 anii cu care nu reusesc sa ma inteleg nu invata aproape nimic vrea nu stiu ce sa mai fac cu el. Am fost casatorita timp de un an dupa care sotul meu a murit in un accident de masina, dupa care am cunoscut un baiat cu care am stat impreuna timp de 9 anii anul trecut ma sunat si mia spus ca nu ma mai iubeste si Ca vrea sa plece de acasa in momentul de fata Este inca acasa dar nu mai suntem impreuna am citit rugaciuni am postit dar nu se intampla nimic.puteti sa ma ajutati si pe mine sa ma indrumati cu c'è pot sa fac.Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua. Cel mai bine ar fi să căutati să aveti un părinte duhovnic si să vă sfătuiti cu dânsul. Să faceti Sfestanie in casă, să participati la Sfântul Maslu. Bunul Dumnezeu să vă lumineze, Măicuta Domnului si Sfintii să mijlocească pentru dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere