joi, 7 martie 2019

După o intervenție chirurgicală la ovar și ani de încercări, am primit „minunea mea”


Icoana Sfântului Efrem cel Nou, Mănăstirea Radu Vodă
Dacă ar fi să trec foarte succint prin povestea mea, vă pot spune că bunica mea care m-a crescut, o femeie cu frica lui Dumnezeu, a fost cea care mi-a insuflat dragostea față de cele Sfinte. Din păcate, nu sunt și un practicant activ și ajung destul de rar la biserică. Totuși, locul meu de suflet e Mănăstirea Radu Vodă, unde se află moaștele Sfântului Efrem cel Nou și ale Sfântului Nectarie. Într-o vreme reușeam să ajung acolo săptămânal. 

În 2015, bunica a avut un atac cerebral, în urma căruia a rămas imobilizată la pat, fără capacitatea de a vorbi, ci doar de a gânguri ceva fără prea mare înțeles. 

Sfântul Efrem cel Nou a trecut prin salonul de spital al bunicii 

Cum am aflat ce s-a întâmplat am plecat în grabă spre Craiova, la spitalul unde o dusese ambulanța. Când am ajuns în camera de gardă, lângă ea mirosea puternic a mir și am fost convinsă că Sfântul Efrem cel Nou trecuse pe acolo. Lui și Sfântului Nectarie mă rugasem tot drumul dintre București și Craiova și știam că așa își face simțită prezența Sfântul Efrem, la nevoie. Chiar dacă starea bunicii mele s-a degradat treptat, sunt convinsă că Sfântul Efrem ne-a dat timpul necesar pentru a ne obișnui ușor, ușor, cu absența ei. Bunica a trecut la Domnul doi ani mai târziu, în octombrie 2017. 
Moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Mănăstirea Radu Vodă

În același an, mătușa mea a fost diagnosticată cu cancer mamar, în stadiu destul de avansat. Iar am ajuns la Mănăstirea Radu Vodă, pentru a mă ruga atât Sfântului Nectarie, cât și Sfântului Efrem. Sfinții au ajutat-o să treacă peste depresia cumplită în care intrase, să își termine tratamentul și să se opereze. Totul a decurs lin, iar până în acest moment toate analizele i-au ieșit bine. 

Am rămas însărcinată după ce am stabilit data cununiei religioase 

Dar să povestesc și despre „minunea mea”. Aș vrea să spun că îmi doream enorm să rămân însărcinată, de multă vreme. În septembrie 2014, am suferit o intervenție chirurgicală la nivelul ovarului drept unde aveam o tumoră care s-a dovedit, cu ajutorul lui Dumnezeu, a fi benignă, un chist dermoid. Doctorii mi-au spus că mi-a rămas o „fâșie” inclusiv din ovarul operat și că voi putea avea copii, fără probleme. 

Totuși, deși medicii m-au asigurat că totul este bine din punct de vedere medical, au trecut zile, săptămâni, luni și nu s-a întâmplat nimic. Am primit recomandări să încerc diverse tratamente, însă nu m-am încumetat să le iau și mi-am pus speranța în rugăciunile mele pe care le făceam oriunde mă aflam: acasă, la birou, în mijloacele de transport în comun. 

În iulie 2017 m-am căsătorit civil. Am programat cununia religioasă un an mai târziu, în septembrie. Abia în clipa în care ne-am hotărât să ne unim viețile în fața lui Dumnezeu am rămas însărcinată. Trecuseră deja trei ani și jumătate de încercări și rugăciuni. Minunea s-a produs după rugăciuni făcute către Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Nectarie, după ce am vizitat mormântul părintelui Arsenie Boca și după am fost la Iași și ne-am închinat la Sfânta Cuvioasă Parascheva. 

Sfântul Nectarie
Am trecut prin cumplite clipe de panică atunci când am aflat că am risc crescut de preeclamsie (adică naștere prematură), că arterele uterine aveau fluxuri crescute ceea ce putea cauza bebelușului, restricție de creștere. Eram foarte speriată pentru că am avut mai multe prietene care au avut probleme în sarcină. Dar Dumnezeu ne-a ocrotit, iar copilașul nostru s-a născut sănătos, la aproape 39 de săptămâni de sarcină. 

După naștere, analizele lui au arătat că exista o mică infecție în organism, dar după numai o zi în plus de spitalizare, în care i-a fost administrat antibiotic, lucrurile au revenit la normal. Sunt sigură că această minune se datorează tot Sfinților pe care i-am chemat în ajutor. Recunosc că eu eram stresată pentru că am născut la privat și orice zi suplimentară de spitalizare adăuga costuri substanțiale la factura finală. Pentru fiecare zi în plus trebuia să achităm încă 1500 de lei. 

Astăzi, 27 februarie 2019 suntem acasă. Minunea noastră care a venit pe lume prin mijlocirea Maicii Domnului și a Sfinților împlinește o săptămână de viață. Poate minunea mea va părea nesemnificativă, având în vedere alte minuni împărtășite în această carte, însă pentru mine, ea înseamnă totul.

Precizez că pentru această minune m-am rugat Domnului Nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Efrem, Sfântului Nectarie, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfântului Nicolae, Sfântului Mina, Sfântului Dionisie, Sfintei Filofteia, Sfântului Alexandru, Sfintei Alexandra, Sfinților Constantin și Elena, Sfântului Ștefan, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfântului Zaharia și Sfântului Irodion. 

A., București, februarie 2019

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sf Efrem,Mare Facator de Minuni,este Sfantul Meu Ocrotitor.Ma ajuta de cate ori ma rog Lui,si este prezent cu mine mereu.Eram intr-o zi la o bisericuta din Valcea,unde sunt o parte din Moastele Lui,si la un moment dat,un domn a intrat in bisericuta.Dorind sa ies,dupa ce m-am rugat,mi-a spus ca vrea sa imi daruiasca ceva,vazundu-ma cum ma rugam Sfantului Efrem,a scos dintr-o punga o iconita cu Sf Efrem,si mi-a spus ca mi-o daruieste sa ma rog Lui,Sf Efrem pentru ceea ce ma rugasem si la Moastele Lui.Am luat iconita,i-am multumit,am fost foarte fericita in acea zi.In acea zi doream sa merg sa ma rog pentru bunica mea care este bolnava,si asa am simtit eu ca in acea zi sa ma duc la biserica sa ma rog,incepusem sa citesc de ceva timp Acatistul Sf Efrem si aflasem ca o parte din Moaste sunt la o bisericuta la intrare in Valcea.Faptul ca m-am dus acolo,la Schitul de la Troianu,din Valcea,unde este o minunatie de bisericuta,si domnul acela mi-a daruit o iconita cu Sf Efrem,pentru mine a insemnat mult,si m-a facut sa inteleg ca El M-a luat sub Ocrotirea sa.L-am intrebat pe domn cum se numeste,i-am spus ca eu citesc Acatistul Sf Efrem,si stiu ca e Mare Facator de Minuni,si de aceea am venit aici sa ma rog,mi-a spus ca il cheama Mihai,i-am spus ca o sa ma rog La Sf Efrem pentru el."Ingerul" Mihai mi-a daruit o iconita de la Nea Makri cu Sfantul Efrem,sper si imi doresc sa ajung anul acesta acolo la El,in Nea Makri,sa ii multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru mine,pacatoasa de mine.De atunci Sf Efrem e prezent in viata mea mereu,l-am simtit de atatea ori,citesc in fiecare zi Acatistul Sf Efrem.Iti multumesc ca faci parte din viata mea si ai grija de mine,Sf Efrem.Multumesc Sf Nectarie,Mare Facator de Minuni,Fecioarei Maria,Sf Stelian,Sf Nicolae,Sf Parinti Ioachim si Ana,pentru tot ajutorul dat si pentru toate rugaciunile Voastre la Bunul D-zeu pentru pacatoasa de mine.Zilnic citesc Acatistul Sf Efrem cel Nou,Acatistul Sf Efrem Al Doilea,Acatistul Sf Nectarie,Acatistul Sf Stelian,Acatistul Sf Nicolae,Acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana,Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului.Credinta face Minuni in vietile noastre.Dragostea e in D-zeu.Mare e Puterea Ta Doamne!

    RăspundețiȘtergere