marți, 21 iulie 2015

Sfântul Efrem cel Nou, prietenul tinerilor

Deşi sunt nepriceput la scris o să încerc să relatez câteva din întâmplările minunate care mi s-au întâmplat. Unii le-ar putea consideră simple întâmplări sau coincidenţe, însă personal am simţit ajutorul Lui Dumnezeu transmis prin intermediul Sfinţilor Săi.

Discuţiile din familie m-au făcut să cunosc mulţi sfinţi dragi

Am auzit despre Sfinţi ai Bisericii vorbindu-se în familie, fie că era vorba de Sfântul Efrem cel Nou, ori despre Sfântul Nectarie, Sfântul Ioan Rusul sau Sfântul Mina şi de asemenea am auzit de grabnicul ajutor pe care ei îl dau oamenilor. Încet, încet am simţit o apropriere de aceşti Prieteni bineplăcuţi Lui Dumnezeu, astfel în anul 2012 am mers într-un pelerinaj în Grecia. După un drum cu peripeţii am ajuns în Bucureşti de unde trebuia să luăm avionul. Fiind minor aveam nevoie de acordul părinţilor, iar verii mei aveau nevoie de cazier, care se poate obţine doar personal, şi doar din oraşul unde ai domicilul.

Sfântul Efrem cel Nou ne-a ajutat să ajungem în mod miraculos, la mănăstirea lui din Nea Makri, Grecia

Am ajuns în Bucureşti la ora 8 dimineaţa. La punctul de control din aeroport am aflat că e nevoie de acest cazier. Situaţia era dramatică, avionul urma să decoleze iar noi nu puteam trece de punctul de control.

Astfel am scos cartea cu "Sfântul Efrem cel Nou" şi am început să citesc acatistul de la final. În scurt timp, domnul de la punctul de control ne-a spus că "de data aceasta" putem merge. A fost o explozie de sentimente, minunile despre care citisem în carte, chiar se întâmplau.

Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat să obţin permisul de conducere

Nu pot trece cu vederea nici ajutorul pe care Sfântul Nectarie, Sfântul Ioan Rusul şi Sfântul Mina mi l-au dat când le-am cerut ajutorul.

Recent am dat examenul pentru permisul auto şi eram sigur că nu o să-l iau. Înainte de examen am făgăduit Sfântului Efrem că voi scrie despre ajutorul de care m-a învrednicit, dacă v-a mai asculta şi această cerere a mea.

Din nou, unii ar putea considera aceste întâmplări banale, şi nu-i condamn, însă impactul acestor întâmplări asupra fiinţei mele au fost decisive. 

Autor: Cătălin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu