miercuri, 25 februarie 2015

Sfântul Efrem cel Nou, prietenul tinerilor

 
Autor: Alina

Va trimit si eu marturia mea despre un Sfant minunat, Sfantul Efrem cel Nou!

Intai, trebuie sa fac o marturisire. De mult mi-am pus in gand sa scriu si eu despre Sfântul Efrem in viata mea si, spre rusinea mea, am intarziat mult... desi Sfântul nu a intarziat niciodata sa ma ajute.

Am aflat de Sfântul Efrem cel Nou în urma unui pelerinaj
 
Sfantul Efrem a venit in viata mea prin calauzirea si mijlocirea Maicii Domnului si din bunatatea lui, in vara anului 2014. Eram in pelerinaj la manastirea Ramet si la magazinul manastirii, cautand ceva, nici eu nu stiam ce, un domn, vazandu-ma indecisa, s-a apropiat si m-a intrebat daca stiu despre Sfântul Efrem, indicandu-mi o carticica numita "Viața, minuni, acatiste, paraclise si rugaciuni". I-am raspuns surprinsa ca nu, gandindu-ma de ce ar fi asa deosebit tocmai acest Sfant. Domnul mi-a răspuns pe un fond de regret: "Pacat!", fapt ce m-a cam starnit. Am cumparat carticica si pus-o cu celelalte obiecte luate din acest pelerinaj... Avea sa ramana acolo ceva timp, mai precis vreo luna si jumătate.

Sfântul Efrem cel Nou, sprijinitor al tinerilor


Dupa postul Adormirii Maicii Domnului, avand cateva momente de cumpana si gandire, am realizat ca eu nu stiu ce voi face cu viata mea, avand in vedere ca urma sa incep clasa a XII-a... si am decis ca trebuia sa fac ceva si, sigur nu intamplator, m-am gandit la un Sfant care sa ma ajute noul an şcolar. Am zis sa ma uit printre cărtile pe care le aveam deja acasa, nu sa caut pe internet si am dat de carte. Mi-am amintit contextul in care am cumparat-o si, privind icoana Sfantului, am citit viata si o parte din minunile sale. Mi-a placut mult, mai ales ca unele marturii includeau povesti ale unor tineri care au reusit la facultate sau in cariera, cu mijlocirea Sfantului. Am inceput sa citesc acatistul si mare mi-a fost bucuria cand, ajungand la Icosul 7, am citit: "Bucura-te, ca ii ajuti pe tineri sa isi gaseasca un rost in viata!" Si asa am inteles ca trebuie sa mă rog la Sfantul si sa ma apropii de el. De atunci, multe s-au schimbat.

Sfântul Efrem cel Nou mi-a vindecat durerea la dinţi şi m-a ajutat şi să găsesc câteva obiecte pierdute
 
Îmi doream mult să mă inchin icoanei lui, insa nu stiam unde sa o gasesc si participand la un hram, o credincioasa purta icoana Sfantului in procesiune, pe care am recunoscut-o cu mare bucurie!  M-am inchinat si m-am apropiat mai tare de Sfantul Efrem. Intr-o seara, citeam paraclisul si ma luase o durere foarte puternica la un dinte... si, la un moment dat, am simtit cum tot locul dureros ce includea barbia, se linisteste si se incalzeste si dispare orice senzatie de durere! Am inlemnit in acel moment, pentru ca simteam ca Sfântul e foarte aproape, sentiment pe care l-am retrait ulterior!
Intre timp, am avut o perioada mai dificila facand scoala de soferi, unde nu m-am simțit niciodată in largul meu... Sfantul a fost minunat, la fiecare plecare dandu-mi binecuvantarea sa si luminandu-ma.

Am pierdut trei obiecte diferite, pe parcursul relatiei mele cu Sfantul si le-am gasit imediat rugandu-ma lui! Eram pe mare graba cand s-a intamplat si nici nu stiam ce faceam...

Spre sfarsit de toamna, aveam din ce in ce mai des dureri de dinti (nu am o dantura foarte buna) si de frica am amanat sa merg la doctor. Uneori, fiind foarte greu de suportat durerea, făceam cruce peste locul dureros si il chemam pe Sfant in ajutor. Simteam că Sfântul nu mă vă lasa. Dar nu credeam ca va face asa o minune cu mine, pentru ca de doua luni nu mai am nicio durere, absolut nimic! Nici nu am cerut cu insistenta, dar bunatatea sa este minunata!

In vacanta de iarna, prin niste intamplari oarecum ciudate, dar care s-au legat cum numai Sfantul putea sa faca, am gasit o facultate care ma incanta si ma simt linistita acum, pregatindu-ma de BAC, cu ajutorul Sfantului meu drag, dar si cu al altor sfinti, si mai ales cu sprijinul Preacuratei Maici a Domnului.

A da! Am uitat sa mentionez ca Sfantul mi-a trimis prin niste oameni minunati o carte cu minunile sale in România, dar a venit si a luminat si schimbat camera mea nevrednica cu o icoana superba a sa! Sfantul pare viu, privind ca printr-o fereastra.

Mi-a schimbat viata, m-a intarit in credinta, si acestea sunt doar cateva din momentele minunate trăite cu binecuvântarea lui si a Domnului. M-a luminat in decizii, teste si incercari si m-a încurajat si mângaiat de nenumărate ori. Nu am cuvinte, nici putinta sau pricepere pentru a multumi Sfantului, Preasfintei Fecioare, dar si Domnului, Care e minunat intru sfinții Sai!

Mulțumesc, Sfinte Efrem! Fa-te cunoscut tuturor si nu ma lasa sa ma departez de tine!
Slava Tie, Doamne!

Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu