luni, 16 iunie 2014

Sfântul Efrem cel Nou mi-a plătit datoria

Autor: Paula, Bucureşti


Sfântul Efrem cel Nou mi s-a dezvăluit în vis

Să ne binecuvânteze Dumnezeu pe toţi cei ce credem în Sfinţii Săi! Trec printr-o perioadă extrem de grea din mai multe puncte de vedere de un an de zile. Eu nu-l cunoşteam pe Sfântul Efrem cel Nou, dar Sfântul mi s-a arătat în vis şi vă rog să mă credeţi că nu sunt nebună şi nu cred în vise. 

"Te ajut eu cu un pic dintr-o parte, un pic dintr-o parte"

Astăzi (5 iunie) aveam data limită de plată a unei sume foarte mari de bani, sumă de care depinde viitorul copilului meu. Acum trei săptămâni (aprox. 18-19 mai) nu aveam nici măcar un leu din acea sumă. Într-o noapte, după ce m-am rugat şi am plâns mult cerând ajutor, am visat un călugar îmbrăcat în negru care s-a aşezat pe marginea patului şi care mi-a spus: "Te ajut eu cu un pic dintr-o parte, un pic dintr-o parte"... 

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou în mănăstirea Radu Vodă
 
M-am speriat pentru că nu ştiam cine este "călugărul negru" din vis şi îmi era teamă să nu fie de la necuratul. M-am străduit să ignor acest vis câteva zile, până ce am fost la Mănăstirea Radu Vodă (Bucureşti), la bunul meu Sfânt Nectarie şi am văzut icoana mare (unde eu ştiam că este icoana Sfântului Antonie) cu un călugăr negru şi m-am apropiat să văd ce Sfânt este. Din secunda aceea am simţit că TREBUIE să aflu mai multe despre acest sfânt. La o săptămână după aceea am cumpărat o icoană cu Sfântul Efrem cel Nou, de la pangar de la Mănăstirea Radu Vodă şi cartea "Viaţa, arătările, minunile, acatistul şi paraclisul Sfântului Efrem cel Nou) şi apoi am intrat în biserică să mă rog. După ce m-am rugat am ieşit din Mănăstirea Radu Vodă şi m-am aşezat pe scări pentru a citi cartea. În acel moment am simţit un puternic miros de mir deşi eram în afara bisericii. A doua zi, în camera în care am aşezat mica icoană a sfântului mirosea puternic a mir. În fine, am citit cartea, am citit în fiecare zi paraclisul şi/sau acatistul. Între timp am reuşit să fac rost de o parte din suma datorată, dar mai aveam nevoie de o sumă mare. Ieri, 4 iunie am primit un telefon neaşteptat prin care am aflat că voi primi exact banii de care mai aveam nevoie, fără să mi se ceară să-i returnez (deşi eu vreau să-i dau înapoi). 

Abia atunci am făcut legătura dintre visul acela şi bunul Sfânt Efrem cel Nou şi necazul meu cel mare cu datoria aceasta în bani. Abia atunci am realizat că am primit banii de care am avut nevoie "un pic dintr-o parte, un pic dintr-o parte"... SFÂNTUL EFREM CEL NOU MI-A PLATIT DATORIA ÎN BANI DE CARE DEPINDEA VIITORUL COPILULUI MEU!!!
 
Oameni buni, vă rog să mă credeţi că am păcate mari, uriaşe şi abia în ultimul an, fiind lovită de necazuri mari, m-am întors în Sfânta Biserică şi am început să-L cunosc pe Dumnezeu! Până anul trecut eram extrem de pragmatică si raţională şi, ca fostă practicantă de yoga, spuneam că "eu am o legatură speciala cu Dumnezeu şi nu trebuie să mă duc la biserică". Vă rog să mă credeţi că nu bat câmpii si dacă Dumnezeu a făcut prin Sfântul Efrem cel Nou o minune atât de mare cu mine păcătoasa, fără măcar să-l cunosc pe Sfântul Efrem, vă daţi seama CÂT DE MARE ESTE DUMNEZEU!!!
 
Mă rog cât pot eu de mult Maicii Sfinte, Sfântului Nectarie,
Sfântului Nicolae, Sfântului Mina, Sfântului Ciprian, Sfinţilor Împăraţi Constantin si Elena, Sfintei Cuvioasa Parascheva, Sfântului Serafim de Sarov, Sfântului Fanurie, Cuvioasei Xenia, Sfântului Dimitrie Basarabov, Părintelui Arsenie Boca şi Părintelui Ilie Lăcătuşu. 
 
Abia acum am înteles că Dumnezeu nu ne lasă, dar dacă întârzie împlinirea cererilor noastre este doar pentru a ne întări în credinţă! Nu vă spun că ieri, înainte de telefonul cu vestea aceea, am găsit pe Facebook un citat postat pe pagina dedicată "Sfântului Nectarie" care spunea aşa: "Aşteaptă în tăcere ajutorul Lui Dumnezeu şi vei primi mai mult decât aştepţi..." şi apoi a urmat telefonul.
 
Credeţi, oameni buni, îndreptaţi-vă vieţile şi puneti-vă în fiecare moment viaţa în braţele Lui Hristos Dumnezeul nostru şi a Maicii Sale, căci mare ajutor ne trimite prin sfinţii săi!!!
 
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieşte-ne pe noi păcătoşii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu