marți, 9 mai 2017

Sfântul Efrem ne îndeamnă să nu trecem sub tăcere minunile sale


Doamne, ajută!
Mă bucur că am găsit acest mod de a împărtăși minunile pe care Sfântul Efrem cel Nou ni le-a făcut, gândindu-mă la versetul acela din Acatist care spune că Sfântul cere ca cei ce au primit ajutor să nu lase să treacă sub tăcere minunile sale.

Fetița mea a început să mănânce după ce m-am rugat Sfântului Efrem cel Nou

Fetița mea de un an și trei luni avea dintotdeauna somnul foarte agitat, mai ales pe timp de noapte. Se trezea de nenumărate ori și orice metode încercam, nu dădeau roade. Alăptam la cerere și ea mânca doar la sân, nici vorbă de mâncare. Eram într-o situație critică, nu voiam să o înțarc forțat sau să o limitez din alăptat, dar știam că avem mare nevoie de o minune.

Mi-am propus să citesc Acatistul Sfântului Efrem timp de 40 de zile, cel care are versul de refren: „Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni!” Am pornit cu multă încredere și vedeam pe zi ce trece cum fetița se liniștește. Pur și simplu s-a autoînțărcat, a început să mănânce bine iar sânii mei plini s-au calmat natural, fără medicamente sau probleme de sănătate. În vreo două săptămâni, totul devenise o amintire. 

A doua dorință: să mai avem un copil

I-am mulțumit Sfântului pentru ajutorul dat atât de prompt și am continuat să citesc pentru a-mi îndeplini promisiunea. Însă a răsărit o nouă rugăminte, cea de a mai avea un copilaș. Ne doream mult să vină pe lume la diferență mică de fetiță, să crească împreună și să împărțim oarecum perioada grea a creșterii lor.

Abia atunci am început să conștientizez cu adevărat versurile Acatistului. Acolo se povestește despre copii veniți pe lume în urma rugăciunilor către Sfântul Efrem, despre mame care erau sfătuite să avorteze din pricina unor boli iar în final, copiii lor se nășteau sănătoși și primeau la botez numele Sfântului. Un vers însă m-a atins cel mai mult, și anume cel care spune că Sfântul ferește mamele credincioase de păcatul pruncuciderii.

„Îndemn pe toată lumea să se roage și să creadă cu adevărat că Sfinții ne sunt aproape”

La scurt timp am aflat că sunt însărcinată iar vestea ne-a bucurat nespus. Am mers la medic și totul decurgea bine. La la doilea control însă, ni s-a spus că sarcina era oprită din evoluție, avea în jur de șapte săptămâni dar nu se vedea niciun embrion format, iar placenta era aplatizată și diformă. Mi s-a recomandat să fac chiuretaj deoarece nu mai erau alte șanse. A doua zi am mers la Cluj, la un medic foarte bun și cu multă experiență. Diagnosticul era clar, fără dubii, mi s-a spus că pot încerca avortarea și pe bază medicamentoasă, pentru a fi mai ușor de suportat. Dar nicio șansă de speranță sau altă rezolvare.

Noi nu ne pricepem să interpretăm imaginile de pe un ecograf, dar văzând clar un ecran negru complet, fără forme albe care indică viața, am acceptat situația cu mare greutate. M-am programat din nou la medicul din Baia Mare pentru intervenția medicamentoasă și când am ajuns, am cerut să mai verifice încă o dată situația, la ecograf. Mare minune! După nici cinci ore de la ecografia anterioară, embrionul exista în mărime corespunzătoare, avea pulsații, iar forma placentei era normală. Ne uitam cu ochii înlăcrimați la imagine și auzeam cum bătea inimioara! Și medicul a spus că este o minune și nu a căutat să facă speculații despre ce s-ar fi putut întâmpla.

Am mers cu un gând și uite ce răsturnare de situație! Sfântul Efrem nu m-a lăsat să ajung la avort, m-a ocrotit și mi-a dat dovada vie a faptului că minunile există, atâta timp cât noi credem în minuni. Îndemn pe toată lumea să se roage și să creadă cu adevărat că Sfinții ne sunt aproape.

Ioana Timiș, Baia Mare

Decembrie, 2016

Un comentariu:

  1. Doamne ajuta! De mult vreaun sa împărtășesc cu cat mai multe persoane minunea pe care Sf Efrem cel Nou a făcut -o și iată ca a venit și momentul. Fiul meu a fost diagnosticat cu o boală rara, grava, incurabila. Am simtit ca o sa înnebunim. Ne-a cuprins un sentiment de deznădejde imensa. Dar am hotărât sa nu ne dam bătuți, sa fim puternici, sa avem increderezultate în Dumnezeu. Ne-am rugat chiar când am ieșit de la medic la Sf Curioasa Parascheva,apoi în zilele ce au urmat la Domnul nostru Iisus Hristos, la Fecioara Maria, Sfântul Nectarie, Sf Teodosie cel Mare, Sf Spiridon, Sf apostol și evanghelist Luca, Sf Stelian, Sf Nicolae si la părintele Arsenie Boca. Cu câteva zile înainte de a consulta un alt medic am descoperit și faptul ca și Sf Efrem este grabnic ajutător și m-am rugat lui. Și în urma consultului- ni s-a zis ca băiețelul e perfect sănătos! Mulțumesc și pe aceasta cale sfintelor ca ne-au ajutat și va rog pe toți sa nu disperați în nici un moment al vieții voastre! Aveți încredere în bunul Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere