miercuri, 13 mai 2015

Sfântul Efrem cel Nou, grabnic ajutător pentru examenele şcolii şi ale vieţii

 
Sunt Elena, din Brăila, am 26 de ani şi iată cum am ajuns să mărturisesc minunile Sf. Efrem cel Nou: Sfântul acesta mi s-a părut de la bun început altfel, după îmbrăcămintea preoţească, după expresia sobră a fetei, iar detaliul ce m-a captivat a fost flăcăruia acea ţinută în mâna stânga. 

Am început să mă rog Sfântului Efrem cel Nou pentru a putea trece de examenul de titularizare
Citisem de el că este “super-grabnic ajutător” şi m-am gândit că poate m-ar ajuta şi pe mine. Încă nu ajunsesem la ananghie, că să zic aşa, prin urmare am ţinut ideea de a mă ruga la Sfânt undeva, rezervată. Anul acesta (2014), de Izvorul Tămăduirii, am avut ocazia să să sărut o părticică din moaştele Sfântului Efrem, alături de alte 30 şi ceva de părticele sfinte dintr-o raclă micuţă. Mi-am zis că nu întâmplător se află şi Sfântul Efrem cel Nou acolo. Aşadar m-am rugat cu drag să primesc ajutor la examenul de titularizare din 2014. Mi-am mai amintit de Sfânt recent, când eram în sesiunea de examene la modulul de psihopedagogie. Aveam de schiţat proiete complexe şi având în vedere dificultatea acestora, am stat lângă laptop mereu cu iconiţa Sfântului. Am reuşit să le fac, am luat 10 la toate, însă unul era era foarte greu de abordat, cel la cercetare.

M-am frământat atât de mult, încât am suferit o cădere nervoasă, însă cu sfaturile duhovnicului, cu ajutorul Maicii Domnului şi al Sfântului Efrem cel Nou, mi-am luat ciornele după mine, am stat în biserică, m-am rugat Sfântului Efrem iar în jumătate de ora proiectul era finalizat! Atunci am văzut cum Sfântul lucrează! A venit vremea să mă înscriu la titularizare. Săptămâna trecută am aflat că am fost repartizată pentru inspecţia specială la clasă. Aveam inspecţia la clasa 6 C, o clasa foarte bună de la o şcoală pretenţioasă. 

Mi-a fost frică, deoarece eu am ales această carieră profesorală la îndemnul duhovnicului, care a insistat să devin profesoară, eu având o facultate de română-franceză terminată acum 3 ani. Munceam în domeniul curieratului şi anul trecut mi-am dat demisia ca să termin modulul pedagogic şi să mă pun la zi cu gramatica, cu care nu am mai avut tangențe din clasa a 8-a. Şi iată-mă ajunsă iar panicată, deoarece credeam că îmi va pica o lecţie de gramatică. 

În ziua de Înălţare, după slujbă, trebuia să merg la şcoala respectivă să aflu ce lecţie trebuie să susţin şi când. Plecând grăbită de acasă, nu mi-am mai luat acatistul şi iconiţa Sfântului cu mine şi îmi părea rău. Dar iată, că după ce am plecat de la biserică, am trecut pe la sora mea care are serviciul foarte aproape şi care îmi dăduse câţiva bani de buzunar. Eu eram grăbită să ajung la şcoală, mă reped la un maxi-taxi însă acela se retrăgea, când văd că mă strigă doamna de la pangar să o ajut puţin. Mă întorc înapoi la biserică şi văd o cărticică cu Sfântul Efrem, editată de fundaţia Nektarios şi o cumpăr cu banii de la sora mea. Îmi părea bine că totuşi s-a aranjat în aşa fel încât să meargă şi Sfântul cu mine. Ajunsă la şcoală, mă întâlnesc direct cu profesoara, care îmi spune că nu am la a 6-a C ci la a 5-a A! Ce bine! A 5-A, unde e cel mai simplu şi frumos. Doamna era foarte drăguţă, mi-a dat foaia să o semnez, și am văzut că pe ea scria „COMPLEMETUL-CONSOLIDARE”. Am rămas un pic dezamăgită, că eram pe gramatică, însă ea m-a întrebat : — Vrei lecţie de gramatică sau de literatură? Eu rămân uimită şi zic: "De literatură". "Ce anume vreți? Basmul, snoavă?". Vai... eram în culmea bucuriei… Zic că vreau snoavă (basmul fiind mai dificil) şi iată cum scrie în dreptul meu SNOAVĂ! 

Vă spun sincer, că de când am pornit pe drumul acesta mi-am dorit cât mai simplu şi la literatură… şi uite cum Dumnezeu mi-a dat! 

Sfântul m-a ajutat şi în rezolvarea problemelor mele de sănătate

Ieri, Sfântul a mai făcut o minune cu mine: duminică mi-a apărut un chist bartholin şi după slujba de la Biserică o femeie mi-a dăruit o iconiţă mică cu Sfântul. Am zis eu că asta e semn… m-am rugat să-mi treacă, însă chistul creştea din ce în ce mai mare şi era foarte dureros. M-am speriat foarte tare. Îmi era că o să ajung pe la doctori, pentru incizii, operaţii, antibiotice… bani cheltuiţi pe care nu îi am oricum. O prietenă mi-a zis că acesta v-a dispărea dacă pun frunze de pătlagină şi mi-a zis să citesc cărticica de la fundaţia Nektarios integral (2 paraclise, 2 acatiste, şi rugăciunile). Aseară mă rugăm la Sfântul şi mi-am amintit că îi spusesem că voi mărturisi minunile lui, dar am uitat. De aceea am zis că dacă mă ajută să trec şi de asta, voi scrie despre tot ajutorul primit. Simţeam chistul acela cum se mărea tot mai mult şi am adormit cu speranţa că Sfântul nu mă va ocoli. Şi iată că în dimineaţa următoare chistul se spărsese şi durerea dispăruse aproape complet! 

Acum mă bazez pe Maica Domnului şi pe Sfântul Efrem cel Nou să mă ajute la inspecţia specială de la clasă şi la examenul acela atroce de la titularizare! Vă ţin la curent! DOAMNE AJUTĂ-NE! SF. EFREM CEL NOU AJUTĂ-NE! 
3 iun. 2014 

********************************************************************************

Noutăţi despre ajutorul dat de Sfântul Efrem cel Nou, la examenul de titularizare

Revin cu cazul meu, povestit anterior, pe 3 iunie 2014 şi vă aduc date cu privire la desfăşurare inspecţiei de la titularizare, a cărei notă va constitui 25% din cea finală. Când a fost ziua cea mare, mi-am pregătit materialele direct la Sfânta Biserică, iar de acolo am plecat la şcoală, împreună cu iconiţa şi cărticica Sfântului Efrem cel Nou. Ajunsă la şcoală Dumnezeu a făcut să intru mai devreme la clasă cu vreo 40 de minute, deoarece elevii de la a 5-a aveau informatică, dar se nimerise să stea în clasă, deoarece profesorul nu venise în ziua respectivă şi am avut ocazia să îi cunosc mai bine și să aranjăm mobilierul pentru alcătuirea grupelor. Deşi la început s-au arătat destul de refractari, au cedat încetul cu încetul. 

Când s-a sunat… minune... am simţit cu mă golesc de orice emoţie, le-am întâmpinat pe doamnele metodiste, iar ora s-a desfăşurat foarte natural şi plăcut, de parcă aş fi făcut aşa ceva de o viaţă întreagă, iar la final, dânsele au fost din cale afară de impresionate, au spus să nu au găsit puncte slabe, că am har şi că doresc să audă mai departe de mine, nevenindu-le să creadă că sunt un biet debutant. Nota a fost 10! 

Sfântul Efrem cel Nou ne împlineşte dorinţele dacă ne respectăm promisiunile făcute

După această bucurie, planificasem ca în cele 5 săptămâni de până la examen să învăţ pe cât pot de mult… însă am avut multe ispite şi tulburări şi prin urmare, intenţiile mele s-au cam năruit… Învăţatul meu nu prea a fost cine ştie ce... în medie vreo 4 ore pe zi, deoarece eu nu am „rezistenţă” la astfel de activităţi. Citeam însă zilnic Paraclisul Sfântului şi cel al Maicii Domnului. Între timp, motănelul meu, care umblă pe afară şi se bate cu alţii, venise cu faţa infectat de la o zgârietură, făcând un chist care îl deformase complet... zile întregi a stat aşa, iar eu nu avem bani să îl duc la veterinar să-i facă o incizie, însă mi-a dat prin cap într-o seară, fiind foarte obosită, să îl rog pe Sfânt să-l facă bine, să-i spargă buba, la fel că-n cazul meu relatat interior, iar eu voi citi cărticica editată de Nektarios integral, însă abia a 2-a zi, deoarece picăm de somn… 

Dimineaţa la 5 când mă trezesc, pisicul intră pe gem cu chistul spart şi faţa plină de sânge... Sfântul Efrem s-a milostivit de el, fiindcă tare mai suferea săracul animăluţ… iar acum era vesel şi eu l-am şters şi curăţat cu inima plină de bucurie că Sfântul a fost prompt, ca de obicei. 

În aceeași perioadă și mama mea, care avea un traumatism la umăr, în urma unui accident de maşină de acum 5 ani, care îi afecta destul de mult activitatea, s-a rugat într-o seară la Sf. Efrem iar a doua a zi s-a trezit cu flexibilitatea umărului redată. 

Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat să iau, în chip miraculos examenul de titularizare

Revenind la examenul scris care se apropia, eu mă tot rugăm acum Sfântului Efrem să-mi pice clasa a 8-a Literatură, deoarece ştiu şi eu o singură poezie pe de rost, această fiind "Emoţie de toamnă", de Nichita Stănescu, şi ar fi fost minunat să o abordez. Ei, ce credeţi..exact asta mi-a picat? 

A aranjat Dumnezeu cum nu se putea mai bine, însă eu, fire aiurită de fel, nu mi-am dozat bine timpul şi de atâta euforie că am picat pe subiect, am dat şi nume proprii în lucrare (nu unul, ci trei!..), deşi am fost avertizaţi de multe ori că aşa ceva va duce la anularea automată a lucrării... 

Eu abia seară când am ajuns acasă am conştientizat ce s-a petrecut. Simţeam că pică cerul pe mine… ce dezamăgire, câtă prostie… am sacrificat un an de zile, un loc de muncă, banii şi nervii părinţilor, m-am împrumutat 1500 lei chiar... ca să o dau acum în bară?!? 

Speram ca bunul Dumnezeu să nu îngăduie aşa ceva şi am început să mă întăresc şi să mă rog la Maica Domnului şi să citesc zilnic cărticica Sfântului Efrem cel Nou. Până în ziua când s-au anunţat notele am avut stări oscilatorii, dar în nici un caz de deznădejde cumplită. Am surprins o dată la rugăciune, cum faţă Sfântului din iconiţă de pe coperta a zâmbit blând şi plin de încredere. 

Am zis că nu se poate aşa, în viaţă vor fi necazuri peste necazuri, iar dacă eu voi reacţiona mereu deznădăjduind, la ce bun? La ce folos toate semnele şi minunile de până acum, dacă mereu şi mereu le voi tăgădui prin deznădejde? Şi am ales să cred că va fi bine. Vinerea următoare eram la Sfânta Liturghie şi mă luptăm cu starea mea frică să o înving… m-am bucurat că măcar sunt la Biserică, când deodată văd cum faţă Maicii Domnului de la catapeteasmă îmi zâmbea! Am căpătat o nădejde nespusă iar la sfârşitul slujbei, mă sună o colegă, să-mi zică am luat 7,5 în scris, iar cu 10 de la inspecţie rezultă 8.125 ca notă finală! 

Nu-mi venea să cred că lucrarea mea (care a trecut prin 3 corectori) a scăpat de anulare şi că am luat şi o notă destul de bună! Sfântul Efrem a arătat că îmi poartă de grijă, însuşi duhovnicul meu întărind, că dacă scap eu de boacăna asta, o să fie numai din ajutorul Sfântului Efrem cel Nou! 

Iar acum, aştept să primesc şi eu un post de suplinitor, deoarece anul acesta nici nu au fost posturi titularizabile pe Limba şi Literatură Română. Sfântul va trebui să mai săvârşească însă o minune, deoarece sunt doar 3 posturi disponibile, iar eu abia a 12-a în ordinea ierarhică. Dumnezeu şi Maică Domnului şi Părintele Efrem mă vor ajută până la capăt şi am nădejde că se va găsi un locuşor şi pentru mine! Mulţumesc Sfântului Efrem! Să ai grijă de mine până la capăt! Slavă Ţie Doamne, pentru toate!! 
3 aug. 2014
Elena (26 de ani), Brăila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu