marți, 22 aprilie 2014

Sfântul Efrem cel Nou, un prieten de nădejde care nu te lasă niciodată la greu

Autor: Maria, Bâlteni, jud. Gorj

De multe ori m-am gândit să scriu despre ajutorul pe care l-am primit prin mijlocirea şi rugăciunile acestui mare şi minunat Sfânt al lui Dumnezeu, însă de fiecare dată am ignorat aceste gânduri, fie din indiferenţă, fie din neglijenţă. Astăzi însă, m-am hotărât să aşez în scris măcar o parte din minunile pe care le-am trăit prin mijlocirea sa, pentru a-mi îndeplini promisiunea pe care i-am făcut-o.

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou prin intermediul unei prietene
Am auzit pentru prima dată de Sfântul Efrem cel Nou, de la o prietenă de-a mea la care ţin foarte mult.
Anul trecut înainte de Sfintele Paşti, am vorbit cu ea la telefon spunându-i că este şi ziua fetei mele de Paşti, aceasta împlinind frumoasa vârstă de 18 ani. Ea s-a bucurat şi mi-a spus că-l are ocrotitor şi pe Sfântul Efrem cel Nou. Noi îl iubeam foarte mult pe Sfântul Nectarie, care a făcut multe minuni cu noi şi nu aş fi crezut că am să-l iubesc şi pe Sfântul Efrem aşa de mult şi să-l consider ocrotitor al familiei noastre.  

Prietena mea mi-a dat cartea cu viaţa şi minunile Sfântului Efrem cel Nou. M-a impresionat foarte mult viţa Sfântului şi mi-au plăcut foarte mult minunile săvârşite de acesta. A doua carte am primit-o de la fostul meu preot duhovnic. Când ne întorceam de la Prislop, am oprit la Lainici cu grupul cu care fusesem în pelerinaj şi acolo povestindu-i părintelui Velican Emil, care îmi fusese preot duhovnic, despre Sfântul Efrem cel Nou, s-a dus şi mi-a adus şi cartea cea groasă cu minunile Sfântului Efrem. Eu m-am bucurat foarte mult, la fel şi sora mea care era cu mine, părintele zicându-i şi ei să o citească, deoarece în acea carte scria mai amănunţit despre Sfântul Efrem cel Nou.

Sfântul Efrem cel Nou l-a făcut bine pe băiatul meu
Prima carte cu minunile Sfântului, mi-a fost dată de prietena mea Constanţa, când treceam printr-o perioadă grea cu băiatul meu cel mare. Băuse foarte multe sucuri şi chiar energizante şi într-o săptămână, aproape în fiecare seară, plecam cu el cu maşina la dispensarul din sat. Într-o seară s-a simţit aşa de rău, încât nu a mai putut nici să conducă, aşa că am sunat la salvare. Medicii l-au internat la spitalul din Rovinari, dar nu a stat decât vreo două zile, deoarece l-am chemat la Biserică de praznicul Izvorul Tămăduirii, spunându-i că dacă va veni, Maica Domnului îl va tămădui. În timpul acela făceam şi Acatistul Sfântului Efrem cel Nou şi Acatistul Sfântului Nectarie dar şi Paraclisul Maicii Domnului. Copilul m-a ascultat şi a plecat din spital, venind la biserică, ştiind că eu cred mai mult în Dumnezeu şi în Sfinţii plăcuţi Lui decât în doctori. Şi spuneam şi copiilor că multe cazuri pe care doctorii nu le-au putut rezolva, Bunul Dumnezeu lucrând prin Sfinţii Săi le-au rezolvat. Îi mulţumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfântului Efrem cel Nou şi tuturor Sfinţilor, că mi-au vindecat băiatul.


Fiul meu a fost vindecat de o suferinţă sufletească

O altă m o fată necredincioasă, noi nefiind de acord cu această fată care era fată care era pentruinune pe care a făcut-o Sfântul Efrem cel Nou cu băiatul meu cel mare a fost vindecarea unei neputinţe sufleteşti. Se îndrăgostise de el vătămătoare de suflet. Tatăl său nu a fost de acord încă din clipa în care acesta i-a povestit despre fata de care s-a îndrăgostit, eu zicându-i fiului meu că ar trebui să o cunosc personal. El a fost de acord şi când am cunoscut-o mi-am dat seama că nu este ceva bun şi că este mai mult dăunător pentru sufletul lui. Am uitat să menţionez că băiatul meu are un suflet mare, dar este şi naiv şi pune prea mult suflet când se îndrăgosteşte şi nici nu prea ţine cont de cine se îndrăgosteşte. Eu i-am spus de multe ori că nu am pretenţii ca fata de care se va îndrăgosti să fie bogată. Poate să aibă doar hainele de pe ea, dar să fie credincioasă, respectuoasă şi modestă, deoarece aceste lucruri sunt mult mai importante decât bogăţia materială. Ajunsese atât de neputincios şi vreo câteva zile nici nu mai vroia să iese din camera lui, nici să mănânce, nu bea decât apă. Am plecat în pelerinaj cu prietenele mele la Sfânta Ana şi am plâns pe microbuz rugându-le şi pe ele să se roage pentru băiatul meu. În timpul acela, mă rugam şi la Sfântul Efrem. În ziua în care am fost la Sfânta Ana, a ieşit din camera lui şi băiatul meu şi a mers la bucătărie să mănânce şi s-a jucat şi cu frăţiorul lui, Andrei care are patru ani. A vorbit atât cu tatăl său cât şi cu sora sa, dar şi cum mine când am ajuns acasă. La câteva zile, am mers la Mănăstire la Târgu Cărbuneşti, de unde fiul meu s-a întors complet vindecat, acesta plecând apoi împreună cu nişte colegi de-ai săi la un grătar. Mai multe minuni a făcut Dumnezeu şi Sfinţii Lui cu noi nevrednicii. Mai făceam şi Acatistul tuturor Sfinţilor care îmi place foarte mult şi mă rugam şi la Măicuţa Sfântă, căreia în fiecare zi îi dau în pază familia mea. Maica Domnului l-a ajutat pe băiatul meu de a luat bacul, acesta intrând la facultate la buget, iar cu ajutorul Bunului Dumnezeu a reuşit să se şi angajeze. Am uitat să spun, că am mai avut vreo două prietene vătămătoare de suflet, dar mila Bunului Dumnezeu l-a scăpat. De o fată l-a scăpat Maica Domnului chiar de praznicul Adormirii Maicii Domnului. Am fost la biserică şi mă rugam Maicii Domnului să-l scape pe fiul meu de acea prietenie care nu-i făcea bine, aşa cum ne spusese şi preotul nostru duhovnic de la Mânăstirea Vişina, Gorj, la care ne spovedisem. Şi chiar mama fetei s-a opus, spunând că fata ei este prea mică pentru băieţi. Pentru mine a fost o mare bucurie, pentru că în acel moment nu vroia să asculte nici de mine, nici de tatăl său, dar spre mirarea noastră, de mama fetei a ascultat şi au încheiat şi plimbările cu maşina pe care le făceau zilnic şi a putut şi el să înveţe pentru examenele pe care le-a avut la facultate, datorită Bunului Dumnezeu, Măicuței Sfinte şi tuturor Sfinţilor care l-au ajutat foarte mult.
Şi ca să nu mai intru în amănunte, cu o altă fată care era prin clasa a zecea, dar mama fetei zicea că este bună de măritat. Eu mă gândeam că copilul meu era în primul an de facultate şi nu era nici copt la minte şi se îndrăgostise atât de rău, de nici facultatea nu-l mai interesa. Pusese facultatea pe locul doi. Atunci, am fost la Prislop, la Sfântul Arsenie Boca şi m-am rugat şi chiar în ziua aceea copilul meu a ieşit şi el prin parc în Craiova cu colegele de la facultate şi a făcut poze cu ele şi chiar în ziua aceea, prietena lui s-a supărat deoarece a văzut pozele pe facebook şi la câteva zile, chiar în Sfânta şi Marea Vinere a Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, anul trecut când băiatul meu a sosit de la biserică i-a spus sora sa că a văzut nişte poze pe care le încărcase ea cu fostul prieten în braţe spunându-i că cei doi s-au împăcat. Atunci băiatul meu a suferit foarte mult şi nu numai de la sucuri a avut probleme la stomac, ci şi de la suferinţa pe care a primit-o de la îndrăgosteală şi de la neascultarea de părinţi. Acum ne dă şi el dreptate şi se căieşte zicând că a fost un prost şi că nu vedea.
A mai avut probleme şi cu piciorul. Doctorul nu l-a chemat să se opereze decât după ce am terminat Acatistul Sfântului Efrem cel Nou pe care îl citeam pe holul spitalului. Totul a decurs foarte bine. Sunt convinsă că Sfântul Efrem a fost lângă el şi l-a vindecat foarte repede. Îi dădeam şi cu ulei de la candelă de la Sfinţii pe care mi-i dăduseră prietenele mele Constanţa şi Silvia. Acestea au primit ulei de la o măicuţă care fusese în Grecia într-un pelerinaj la Sfântul Efrem cel Nou, la Sfântul Nectarie, la Sfântul Ioan Rusul şi de la mai mulţi Sfinţi. Aveam şi eu de la Sfântul Grigorie de la Sfinţii Mărturisitori de la Aiud şi de la Sfântul Părinte Arsenie Boca.
Am avut şi cu copilul cel mic o neputinţă. Făcea pipi prea des şi prea puţin. I-am dat tratament, dar acesta nu a dat nici un rezultat. Eu m-am rugat tot la fel pentru el, ungându-l cu untdelemn de la candela Sfinţilor şi Sfinţii l-au vindecat. Mai ales pe fata mea au ajutat-o foarte mult, aceasta scriind şi ea minunile.

Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat să-mi recapăt liniştea
Eu am trecut de mai multe ori prin neputinţe sufleteşti din cauza păcatelor mele şi pentru a mă întări în credinţă, am avut nişte chinuri sufleteşti dar din mila lui Dumnezeu şi a Măicuţei Sfinte, la care am mare evlavie şi o am şi ocrotitoare m-a ajutat foarte mult. În durerile mele sufleteşti pe care le aveam (războiul nevăzut) am simţit o linişte şi o pace atunci când citeam Acatistul şi Paraclisul Sfântului Efrem şi Acatistul Sfântului Nectarie. 


 

Într-o noapte nu puteam să dorm. Aveam fel de fel de gânduri şi o greutate pe suflet, dar şi durere şi mi-am adus aminte ce a spus ÎPS. Irineu la Mănăstire la Strâmba ce are ca hram Sfânta Treime, fiind şi praznicul Sfintei Treimi, să ne rugăm Sfinţilor neîncetat să mijlocească pentru noi, deoarece noi suntem păcătoşi. Dar pentru viaţa lor plăcută pe care au avut-o pe pământ, Bunul Dumnezeu le ascultă rugăciunile şi ne iartă pe noi şi ne vindecă. Şi m-am rugat la Sfântul Ioan Botezătorul şi am citit câteva ore dintr-o carte despre Părintele Arsenie Boca şi au dispărut şi durerile şi gândurile şi am putut să dorm liniştită.
Am citit o carte scrisă de un doctor ortodox că toate bolile provin din păcate şi decât să stau prin spitale, mi-am dat seama că mai bine a fost să merg la preotul duhovnic să mă spovedesc şi să mă împac cu Dumnezeu.
Odată mă simţeam aşa de rău de nici nu mai puteam vorbi. Cât de neputincioasă eram… picasem într-o deznădejde sau depresie cum spun doctorii. Soţul dorea să mă ducă la spital, dar eu l-am rugat să mă ducă la mănăstire la Sfânta Treime, din Strâmba şi am stat câteva zile acolo. M-am spovedit, m-am rugat şi am venit sănătoasă acasă. Într-o seară, aveam dureri îngrozitoare în copul pieptului, dar rugându-mă şi făcând acatistul Sfântului Efrem, m-am uns şi cu untdelemnul de la candela mai multor Sfinţi şi au trecut durerile ca şi cum nu fuseseră.
Altă dată, fata vecinei mele s-a lovit foarte rău la cap, aceasta alegându-se cu o umflătură grozavă. Eu i-am spus că o să-i treacă acea umflătură, dându-i cu ulei sfinţit şi a rămas atât ea cât şi alte vecine mirate, cât de repede i-a trecut acea lovitură şi nici nu a mai plâns fetiţa.
O altă minune a Sfântului Efrem cu mine păcătoasa a avut loc atunci când, venind cineva în vizită la noi, eu i-am zis iarăşi să meargă să se spovedească cum îi mai spusesem de mai multe ori şi după ce a plecat mă durea capul îngrozitor. Aveam atâta treabă, dar îmi venea să plec şi să mă întind în pat de la acea durere insuportabilă. Dar m-am uns cu ulei de la candelă şi cu ulei de la Sfinţi şi a trecut durerea de cap şi cum nu fusese. Ştiam că dacă îmi dau cu ulei, Sfinţii mă vor vindeca, dar de această dată, vindecarea a venit chiar foarte repede şi îi mulţumesc din suflet Bunului Dumnezeu şi Sfinţilor Săi, pentru ajutorul pe care l-am primit, atât trupeşte cât şi sufletele.
Şi cu soţul meu a făcut Sfântul Efrem cel Nou minuni şi l-a ajutat la serviciu. Mă rugam eu şi pentru el, dar el nu-şi dădea seama tot timpul. Sfinţii m-au ajutat de multe ori. Sfinţii ne-au ajutat de multe ori şi cu maşina în trafic, deoarece ne-au oprit de multe ori poliţia. Odată erau chiar foarte supăraţi pentru că aveam viteză mare, dar rugându-mă în maşină la Maica Domnului şi la Sfinţii lui Hristos, spre surprinderea copiilor, au început să glumească cu noi, spunând că nu ne-au dat amendă, ci doar un avertisment. Şi multe alte minuni a făcut Maica Domnului şi Sfinţii lui Hristos cu mine şi cu familia mea, dar mă voi opri şi vă voi spune o minune mai mare de care mi-am adus aminte acum cu prietena mea, deoarece am fost la biserică şi am rămas pe la ea pentru a continua de scris minunile. 

Sfinţii l-au ajutat pe tatăl meu să renunţe la băutură

Minunea despre care vă voi mărturisi are legătură cu tatăl meu care acum un an era într-o stare foarte gravă, acesta având ciroză la ficat, dar a mers şi el la Prislop la Părintele Arsenie Boca, la Bistrița la Sfântul Grigorie Decapolitul, a participat la Sfântul Maslu. Eu îl luam cu maşina şi-i spuneam că mulţi oameni au fost trimişi de la spital acasă, dar aceştia mergând de câteva ori la Sfântul Maslu s-au vindecat şi Bunul Dumnezeu, cu Măicuţa Sfântă şi cu Sfinţii l-au vindecat. A citit şi el multe cărţi de la mănăstire, ca de exemplu „Hrană pentru suflet” şi prietena mea Constanţa i-a dat untdelemn de la candelă de la mai mulţi Sfinţi şi i s-a dezumflat şi burta, acesta dându-şi cu ulei atât pe frunte cât şi pe burtă. Cu această întâmplare s-a mai întărit şi el în credinţă şi cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a lăsat şi de băut, deoarece acesta consuma foarte mult alcool. Dar eu şi sora mea Cristina îi mulţumim lui Dumnezeu că prin boala lui l-a ajutat Dumnezeu să înţeleagă că nu este un lucru bun să bea în exces, deoarece acest lucru nu era bineplăcut lui Dumnezeu. Sper să-l lumineze Dumnezeu şi să-l aducă pe calea mântuirii sufletului său.
Am trimis o eşarfă de-a mea pe prietena mea cea bună Constanţa la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru a mi-o atinge de racla cu Sfintele Moaşte. Plecând o maică de la Mănăstire de la Strâmba într-un pelerinaj în Grecia, prietena mea i-a trimis şi eşarfa mea pentru a atinge cu ea racla Sfinţilor bineplăcuţi lui Dumnezeu. Când mi-a adus eşarfa, i-am pus-o şi mamei mele pe cap şi mama mea s-a luminat la faţă şi simţea nevoia de o strânge în braţe.
Foarte multe minuni au făcut Sfinţii cu noi, dar îmi pare rău că de unele nu-mi mai amintesc. Le mulţumesc foarte mult Sfinţilor pentru tot ajutorul pe care ni l-au dat şi în primul rând îi mulţumesc Bunului Dumnezeu şi Măicuţei Sfinte şi Sfântului Efrem cel Nou.
Slavă Ţie Dumnezeule, în veci !
Maria, Bâlteni, jud. Gorj
20 - 22 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu