miercuri, 16 aprilie 2014

Sfântul Efrem cel Nou, grabnic ajutător şi tămăduitor în problemele sufleteşti şi trupeşti

Autor: Caty (Bâlteni, Gorj)


În primul rând vreau să-mi cer iertare Sfântului Efrem cel Nou că am întârziat cu scrierea minunilor făcute cu mine. 

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem printr-o întâmplare fericită 
Prima dată când am aflat de Sfântul Efrem cel Nou a fost chiar cu o zi înainte de ziua mea de naştere, când mi s-a apelat telefonul din greşeală telefonându-i prietenei mamei mele. Aceasta, văzând apelul m-a sunat imediat, spunându-mi că-şi propusese şi ea să mă sune să ne transmită sărbători fericite, deoarece a doua zi era Paştele şi ziua mea de naştere, care în anul acela a picat pe data de 5 mai, odată cu Sfintele Paşti şi cu prăznuirea Marelui Mucenic şi Tămăduitor Efrem cel Nou. Vorbind şi mama mea cu prietena ei la telefon, i-a spus că avem invitaţi de Paşti, deoarece este şi ziua mea de naştere, eu împlinind frumoasa vârstă de 18 ani.
Aceasta s-a bucurat foarte mult pentru mine şi m-a cerut la telefon pentru a-mi ura la mulţi ani şi aproape când să-nchidă telefonul şi-a amintit de Sfântul Efrem că este prăznuit pe 5 mai, spunându-mi că-l am ocrotitor. În acel moment am simţit o mare bucurie în suflet că am un aşa Sfânt ocrotitor şi mi-am dorit nespus de mult să-i cunosc viaţa şi minunile.
Imediat după ce am aflat de Sfântul Efrem cel Nou, el nu a întârziat să mă ajute în problemele vieţii mele. Îmi doream foarte mult să-l cunosc pe Sfântul mai bine, să-i citesc viaţa şi să mă apropii mai mult de el. În perioada aceea eram foarte apropiată de Sfântul Nectarie la care, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la Bucureşti la Sfintele sale Moaşte, dar şi la Sfintele Moaşte ale altor Sfinţi.
La câteva zile după Sfintele Paşti, am mers în vizită cu mama mea pe la prietena ei Tănţica, o bună credincioasă care ne-a îndrumat foarte mult pe calea credinţei. Când am ajuns la ea, aceasta s-a bucurat foarte mult şi mi l-a făcut cunoscut pe Sfântul dându-mi o iconiţă cu el şi cartea cu viaţa şi minunile săvârşite de el.
La vederea iconiţei şi a cărţii m-am bucurat foarte mult şi am simţit ajutorul Sfântului pentru că eu îmi dorisem să-l cunosc şi el m-a ajutat şi îi mulţumesc pentru că a apărut în viaţa mea şi a familiei mele.
Sfântul Efrem cel Nou a făcut multe minuni cu mine, dar eu păcătoasa nu mi-am dat seama de toate minunile. 
Sfântul mei dragi m-au ajutat să-mi iau permisul de conducere 
Una dintre ele a fost cu examenul de conducere. Îmi doream foarte mult să iau acest examen şi cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului şi al Sfântului Efrem, dar şi a mai multor Sfinţi la care mă rugam în perioada aceea (Sfântul Nectarie, Sfântul Ilie Lăcătuşul, Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Părinte Arsenie Boca, Sfântul Grigorie Decapolitul şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil) şi cărora le mulţumesc foarte mult pentru că m-au ajutat, am reuşit să obţin permisul de conducere. 
Chiar în ziua în care am avut oraşul (examenul practic), pentru că peste examenul de teorie am trecut cu bine datorită lui Dumnezeu şi al Sfinţilor Săi, am avut o piedică chiar în dimineaţa aceea, am pierdut maşina şi am ajuns mai târziu. Când am ajuns în oraş, am sunat instructorul pentru a-l anunţa că am ajuns şi pentru că trebuia să mergem împreună la locul unde se desfăşura examenul. Acesta era cam supărat, spunându-mi că mergem degeaba, că este târziu, că poliţiştii au făcut deja prezenţa. Eu am zis să mergem totuşi până acolo, deoarece eu îmi doream să dau în ziua aceea examenul, pentru că simţeam că o să-l iau. Pe drum eu am început să mă rog la Sfinţi pentru a mă ajuta să ajung la timp, să facă o minune să pot da şi eu examenul. Când am ajuns, Dumnezeu şi Sfinţii Săi, i-au făcut şi pe ei să întârzie să pot da şi eu examenul în ziua aceea, pe data de 4 octombrie ( ziua în care s-au cununat şi părinţii mei cu mulţi ani în urmă).
Vreau să spun că, chiar în ziua aceea cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al Maicii Domnului şi al Sfinţilor împreună cu Sfântul Efrem m-a ajutat să iau permisul de conducere mult dorit. 
Sfinţii mi-au venit în ajutor când m-am tăiat la un deget 
O altă întâmplare care m-a determinat să apelez la ajutorul Sfinţilor, a fost atunci când m-am tăiat foarte rău la un deget de la mâna dreaptă cu un ferestrău cu care încercam să tai un lemn din pădure, în încercarea de-a face un suport pentru porumbei. M-am tăiat atât de tare, încât sângerarea nu se mai oprea. Nu mai ştiam ce să fac. Mi-am pus tot felul de prafuri, apă oxigenată şi rivanol şi tot nu mi se oprea sângele. Atunci am apelat la cel mai bun tratament: ulei de la candela Sfinţilor şi m-am uns cu ulei acolo şi vreau să vă spun că sângele mi s-a oprit şi în câteva zile mi s-a închis şi rana. Acum arată ca şi cum ar fi fost cusută de cineva. Numai Sfinţii ar fi putut face asta şi le mulţumesc din tot sufletul.
Uleiul de la candela sfinţilor mi-a vindecat piciorul
O altă minune au făcut-o Sfinţii cu mine, împreună cu Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul meu. Într-o zi am picat de pe scară. Nu am călcat bine şi mi-a fugit piciorul şi mi s-a deplasat rotula. Am avut atunci nişte dureri insuportabile. Simţeam că mor de durere, dar din păcate eram în perioada în care nu aveam voie să mă ating de lucruri sfinţite şi nici de mir. Am stat două zile cu durerea aceea insuportabilă şi mă mai ungeam cu unguente, mă mai lăsa durerea dar nu după mult timp iarăşi apărea. Şi tot aşa nu îmi dispărea deloc. Şi la mers simţeam că se freacă os pe os. Am mers chiar şi la şcoală cu durerea aia pentru că nu puteam să lipsesc deoarece aveam lucrări, teze… nu mai ştiu dar era ceva important.
A doua zi am mers la medicul de familie să mă consulte şi să vedem ce este de făcut. Când m-a văzut cum merg şi-a dat seama imediat că este nevoie să-l pună în ghips. Am plecat direct la spital unde mi-au băgat piciorul în ghips, după am stat o perioadă cu el în repaus. Mi-a fost foarte greu, eu fiind învăţată să fac treabă, nu suport să stau într-un loc, sunt mai energică. După câteva zile mi-am desfăcut ghipsul, m-am uns cu ulei de la Sfinţi şi după l-am pus la loc.
După o perioadă am simţit că îşi revine şi nici atunci când mergeam nu mai simţeam durerea. Încet-încet durerea a dispărut complet. Am mers la spital să-mi dea ghipsul jos. Chiar şi doctorul a spus că nu mai am nimic la el, piciorul a revenit la normal. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului şi al tuturor Sfinţilor, acum pot să alerg, să merg cu bicicleta, cu maşina. Nu mai am nici o problemă. Nu mă mai ţinea deloc, pentru că am uitat să specific că după ce l-am scos din ghips câteva zile m-a ţinut puţin. Credeam că nu o să mai pot să alerg, dar m-am uns din nou cu ulei de la candela Sfinţilor şi acum nu mă mai doare aproape deloc.
Încă o minune la care am luat parte a fost atunci când într-o seară m-a apucat o durere de ovare de nu mai puteam să mă ridic din pat. Eu am mai avut probleme cu ovarele, dar niciodată aşa de rău. Mereu când stau pe gresie sau cu mâinile în apă rece, după puţin timp mă apucă durerile de ovare. Am luat tot felul de pastile, de calmante, de antibiotice, dar durerea nu-mi dispărea. Aşa s-a întâmplat şi în acea seară dar când am văzut că nu-mi trece m-am hotărât să merg cum pot până în camera în care aveam miruri şi ulei de pe la Racla Sfinţilor şi am început să mă rog cu cuvintele mele la Sfinţi să mă tămăduiască şi pe mine, că nu mai pot. Am desfăcut toate mirurile şi toate sticluţele cu ulei de la Sfinţi şi m-am uns acolo unde simţeam durerea. M-am legat cu o eşarfă acolo strâns, am băgat iconiţa cu Sfântul Efrem, puţină târnoseală şi o părticică din veşmântul Sfântului Ioan Rusul şi le-am pus pe burtă pe locul unde mă durea şi m-am pus să dorm. Dimineaţa când m-am trezit nu am mai avut nimic. Durerea dispăruse şi mult timp de atunci nu am mai avut nimic, dar eu păcătoasa şi nevrednica, am uitat să mulţumesc Sfinţilor care m-au ajutat şi acum a început să-mi reapară durerea dar nu aşa de rău ca atunci, dar Dumnezeu ne dă durerile pentru a ne reaminti de El şi de Sfinţii Lui şi pentru a ne întării mai mult în rugăciune. Nădăjduiesc că într-o bună zi, Dumnezeu cu Sfinţii Lui o să mă tămăduiască complet, dar eu sunt prea păcătoasă pentru a primi această tămăduire minunată, de aceea a îngăduit Dumnezeu să-mi mai apară dureri din când în când, pentru că eu am uitat să le mulţumesc şi să le vorbesc şi altora despre minunile făcute cu mine şi pentru asta îmi cer iertare şi Sfântului Efrem cel Nou că nu am vorbit şi altora despre ajutorul primit de la el, dar sper să citească cât mai multă lume minunile scrise de mine, făcute de Sfântul Efrem cel Nou.
Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat la examenul de la bacalaureat
Vreau să mai povestesc încă o minune făcută de Sfântul Efrem cel Nou cu mine păcătoasa. La simularea pentru bacalaureat, la proba scrisă la matematică, când am primit foaia de examen am constatat că eram pe lângă subiect. Picaseră foarte multe exerciţii, pe care eu nu prea ştiam cum să le rezolv. Am început să mă rog la Dumnezeu şi la Sfinţi să mă lumineze şi pe mine să fac şi eu ceva . În sfârşit mi-am venit în sine, pentru că mă apucaseră nişte emoţii de abia mai ţineam pixul în mână, mă apucase şi o căldură, încât am deschis geamul cu toate că în clasă era răcoare, dar eu simţeam căldura aceea insuportabilă. După ce am luat o gură de aer, am început să mă uit din nou peste subiecte şi am încercat să rezolv şi eu exerciţiile care mi se păreau că le mai ştiu. Vreau să vă spun că matematica nu este materia mea preferată şi niciodată nu mi-a plăcut, nu am fost atrasă de ea, în schimb fratele meu o adoră şi chiar se pricepe. Din păcate el a fost plecat pentru că este la Craiova, la facultate şi nu a putut să mă ajute la matematică. Îmi propusesem să fac puţină pregătire cu el, dar nu am avut când, deoarece el nu vine decât o dată la două săptămâni acasă şi atunci vine sâmbăta şi pleacă duminica. Şi atunci când vine se mai odihneşte şi el puţin, că el şi lucrează. L-a ajutat Bunul Dumnezeu să se angajeze la o fabrică de mezeluri şi cu ajutorul lui Dumnezeu se ţine şi de facultate. El este la o facultate de informatică din Craiova şi stă la cămin şi viaţa de cămin este cam obositoare. Şi acum să revin la examenul meu, vreau să spun că am scris şi eu ce am ştiut pe acolo, nu prea am putut vorbi între noi, pentru că am avut puse camere de supraveghere atât video cât şi audio şi nu prea aveam curajul să vorbim.
Cam pe la sfârşitul examenului o colegă cu care mă înţeleg eu bine, a plecat să ducă şi ea foaia de examen pentru că ceilalţi deja le duseseră, aproape jumătate din sală, dar eu îmi propusesem să stau până la sfârşit. Aşa simţeam eu şi în momentul acela, când a trecut colega mea, s-a mai ridicat cineva din bancă şi a ajuns înaintea ei la catedră unde trebuia să aducă foaia la unul dintre asistenţi. Atunci ea a fost nevoită să mai aştepte puţin până termină acea colegă a noastră care a ajuns înaintea ei în faţă. S-a oprit la banca mea pentru a aştepta. Atunci eu i-am făcut semn să-mi mai zică şi mie câte ceva pentru că ştiam că ea mai ştie cât de cât. Ea atunci, mi-a întins ciornele ei şi a zis să i le dau pe ale mele. Eu am acceptat imediat deoarece nu aveam timp de aşteptat. Şi oricum eu scrisesem numai prostii. Ea a plecat cu ciornele mele şi eu am rămas cu ale ei şi am constatat că nu ne observase nimeni. După, m-am apucat să scriu tot ce era pe acolo, iar după câteva momente mi-am dat seama că numai Dumnezeu şi Sfinţii lui ne-au ajutat să nu ne vadă nimeni, pentru că erau şi camere de filmat şi doi supraveghetori.
Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi Sfinţilor cărora m-am rugat împreună cu Sfântul Efrem cel Nou, că mi-au ascultat rugăciunile.
Vreau să închei cu încă o minune făcută de Sfântul Efrem cel Nou cu mine, pe care aproape că uitasem. În urmă cu o săptămână şi ceva, într-o noapte am avut nişte dureri de picioare, eu având reumatism şi mereu când se schimbă vremea mă dor foarte tare. Dar în acea noapte, parcă nu mai puteam. Plângeam de durere. Nu mai aveam nici unguente, nu aveam nimic prin casă pentru a-mi mai alina suferinţa. Nu ştiam ce să fac. Îmi venea să le tai să nu mai simt durerea, aşa de rău mă durea. După ce m-a frecat mama mea pe picioare o oră, tot mă dureau şi chiar mai rău. Începuseră să mă doară şi mâinile. Mama mea m-a întrebat dacă mi-am dat cu ulei de la Sfinţi şi i-am spus că am uitat şi am rugat-o să îmi aducă şi după ce m-a uns am simţit o căldură, iar după am putut şi eu să adorm, deoarece se făcuse 3 noaptea şi a doua zi trebuia să merg la şcoală.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al Maicii Domnului şi al tuturor Sfinţilor mi-a trecut de picioare şi a doua zi nu am mai avut nimic. Uitasem chiar de durerea pe care o avusesem aproape toată noaptea.
Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot şi pentru toate. Îi mulţumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru că m-a tămăduit atât trupeşte cât şi sufleteşte. Îl iubesc şi sunt fericită că îl am drept ocrotitor.
Caty (Bâlteni, Gorj)
16 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu