vineri, 3 ianuarie 2014

O minune a Sfântului Efrem cel Nou

Autor: Nicoleta Tintea (Moraru), presedinte Asociatia Sfântul Nicolae si Sfântul Efrem cel Nou"
(https://www.facebook.com/tintea.nicoleta)

sursa foto: www.doxologia.ro
Zi de mare sărbătoare pentru sufletul meu. Pe 3 ianuarie s-au descoperit moaștele Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri. Sfântul Efrem cel Nou este mare făcător de minuni. Lui ne-am rugat ca s-o avem pe Sofia, citindu-i acatistul timp de 40 de zile. Cu mare bucurie am aflat vestea că sunt însărcinată, mai ales că ne doream un copil de mai bine de doi ani.

Sfântul Efrem ne-a dăruit de fapt un înger rugător în Cer. Cu mintea noastră măruntă de oameni nu putem să pătrundem tainele, dar sunt sigură că-n iconomia lucrurilor nu este puțin lucru să ai un rugător în fața tronului lui Dumnezeu. Sunt sigură că Sfântul Efrem a înfăptuit o minune pentru că ne-a îngăduit s-o botezăm pe Sofia, astfel încât sufletul ei să nu se piardă, ci să ajungă în ceruri. Din punct de vedere medical, viața ei s-ar fi putut opri în pântece, în orice clipă. Așa spun medicii. Dar a fost îngăduit să vină pe lume, să primească Sfântul Botez pentru ca Sofia să se nască în Cer. Sfântul Efrem cel Nou a pus în mintea mea, gândul de-a da şi numele său, asociatiei care a luat naștere în perioada în care am zămislit-o pe Sofia, Asociatia "Sfântul Nicolae si Sfântul Efrem cel Nou". Așa vom duce și memoria Sofiei, mai departe, prin fapte bune. Sfântul Efrem cel Nou să vă mângâie pe toți cei care îi veți cereți ajutorul! 

P.S. O părticică din moaştele Sfântului Efrem cel Nou se află la Mănăstirea Chiajna din cartierul Giuleşti Sârbi, acolo unde câţiva călugări au o misiune grea, să ridice mănăstire într-un loc care a fost îngropat, la propriu, în ultimul deceniu, în munţi de gunoaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu